Kako postati ovca?

Da napomene, ova epopeja traje nekoliko mjeseci, nisam htio blatiti nikog, ali ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru! Ovaj blog nastaje nekoliko mjeseci i stvarno više nemam niti strpljenja niti živaca moliti i kumiti finu gospodu iz Tele2 da mi riješe problem! BTW. inače ne volim pisati ovakve blogove, ali izgleda je ovo jedini način da nekom pokažete koliko ste nezadovoljni! Također, nek ovaj blog služi ostalim korisnicima (poslovnim) kao smjerokaz kako je i koliko je davatelju usluga stalo do vas iako im uredno i redovno plaćate sve račune!

JA SAMO ŽELIM USLUGU KOJU PLAĆAM!

01.04.2012. kada smo otvorili BetaWare Croatia odabrali smo Tele2 za mobilnog operatera. Uzeli smo neku tarifu za 300 kn po korisniku (nema je više u ponudi ali mislim da je bila Unlimited Business) za tri telefonska korisnika. Računi su nam u prosijeku bili između 900 i 1200 kn, što i nije puno ako govorim u smislu poslovnih korisnika. Kada smo potpisivali ugovor, potpisali smo za unlimited prema svim mrežama (ali pazi kvake 22, unlimited dok ne potrošimo 5000 minuta). Ubrzo nakon toga je Tele2 napravio gaf, pa smanjio na 1500, na to se možete podsjetiti ako pročitate ovaj članak na index.hr. Da se slegne prašina, Tele2 je vratio ono što je potpisano i obećano.

No, moji problemi nisu krenuli sa smanjivanjem i povećanjem “unlimited” opcije. Moji problemi su krenuli od prvog dana kada smo počeli koristiti uslugu. Prvi i osnovni problem je katastrofalno loš signal. Čim se maknete malo dalje iz centra grada, govorim o Osijeku, signal doslovno padne na tri crtice. Nije problem što signal padne na tri crtice da tamo i ostane, problem je kad se izgubi i kada ga nema.

Na prvi poziv Tele2 službi da prijavim neugodnost dobio sam odgovor da će “tehničari” izaći na teren s prijavljenim lošim signalom. Nadalje, prilikom putovanja na autocesti, Osijek – Zagreb, uz granicu s BiH, signal je toliko loš da se ubacuje Mtel (koji je operater iz susjedne nam BiH).

Tele2 - tarifne opcije

Mobilne poslovne tarife

Kako sam prijavio kvar, da ne mogu primati mejlove kada se signal izgubi, ljubazna teta (koja nema pojma što drugo da kaže), objasnila mi je da trebam postaviti mobitel tako da može koristiti “Podatkovni roaming“, jel kako su mi objasnili na mjestima gdje nema Tele2 signala, mobitel će koristiti Tmobile signal s kojim su oni u roamingu.

Sve je to divno zamišljeno, ali opet ponavljam, kad se vozite uz granicu s drugom državom, zbog usrane jačine signala on se prebaci na mrežu druge države i koristi, naravno, podatkovni promet od njih. Cijena ove zahebancije, je iznosila dodatnih 1550 kn + PDV za to što nisam shvatio da mi mobitel radi na Mtelu sat vremena i zato što sam lagodno surfao i skidao mejlove.

Kada je račun stigao iste sekunde sam napisao prigovor, kojeg su mi glatko odbili i rekli sve da je sve regularno, i da sam, pazi sad ovo, morao sam paziti na kojoj sam mreži. Pa hebote, osim što imam firmu u kojoj se živciram na dnevnoj bazi da moram još paziti koja mreža je upaljena?! Pa u RH sam, ne u pič*i materinoj, di bi bio, dalje. Koristim nacionalni operater a ne SkyNET. Ništa, nakon poduže korespondencije s ljubaznim Tele2 osobljem ipak sam morao platiti račun jer nam je prijetila ovrha. I tako sam prvi put ispao ovca.

Drugi put sam ispao ovca kada sam se vozio podravskom magistralom, i bilo gdje izvan nekog grada kroz koji usput prolazite NEMA tele2 signala, malo se gubi, pa malo dođe, pa ga ima, pa ga nema. Partneri zovu, vrište kako se ne javljam itd… Opet, zovem službu za korisnike, i daju mi nebulozni razlog zašto je to tako, razlog je zato što moj mobitel ne valja, i neka probam staviti karticu u drugi mobitel (simptomatično je da sva 4 mobitela ne valjaju koja smo kupili kod njih na pretplatu i na sva 4 imamo isti problem sa signalom).

Ok, nakon promijene mobitela, (Što Samsung S3 ne valja?), opet isti problem. Opet zovem službu za korisnike, i sada mi govore da mi kartica ne valja, da fino dignem dupe i odem u Tele2 i zamijenim karticu. Odem ja tamo zamijeniti karticu, i gle čuda, opet isti simptom. Nakon poduže rasprave s tehničkom službom, gdje me doslovno uvjere da ja nisam normalan, i šta ja očekujem malo sam se primirio, ali sam svejedno ovca jel sam pod jebenim ugovorom zbog kupljenih telefona!

Kako sam ispao ovca treći put? Ajde loš signal, ok prihvatio sam to, no smrtni grijeh gdje sam stvarno popizdio je da su me isključili iz mreže zato što sam prešao neki njihov zamišljeni limit. Dakle, ja imam tih 5000 minuta koji sam u nekom trenutku prekoračio i oni su me jednostavno blokirali. Sve odlazne pozive, data promet i sve ostalo. Nakon poziva službi za korisnike dotični gospodin je rekao da će uputiti slučaj na obradu. I je uputio je slučaj, PONOVNO UKLJUČENJE je trajalo 5 radnih jebenih dana, gdje nisam mogao uputiti nikakav poziv. Uzalud sam dolazio u tele2, zvao, kumio, molio plakao, ali odgovor je bio svaki put ZAHTJEV JE U OBRADI!.

Majku vam hebem, ja plaćam račune na vrijeme, bez zakašnjenja, ja radim s tim telefonom, taj telefon mi je OSNOVNO sredstvo rada., ali odgovor je ZAHTJEV JE U OBRADI! 5 radnih dana…. smrdljivci! (Dodatak, još nismo dobili odgovor do 12.8, niti je dežurna služba izašla na teren da izmjeri razinu signala)

Kako sam ispao ovca četvrti put? Preselili smo se u nove urede, i signal nikakav, ima ga jedino ako mobitel (iPhone 5) naslonim na prozor. Niti me se može dobiti, niti ja mogu zvati, ma ništa. Napišem pisani prigovor (pogledaj link), na koji dobijem glupi generički odgovor po kojem mogu jedino zaključiti da nisu ni pročitali prigovor nego su me birokratski odjebali. Odgovor Tele2:

Poštovani,

zahvaljujemo Vam na upitu.

Ovim putem Vas želimo obavijestiti da ukoliko postoji poteškoća sa pokrivenošću bilo bi potrebno da nam proslijedite Vaš korisnički broj te točnu adresu na kojoj se poteškoća događa. Dodatno, bilo bi potrebno da nam proslijedite informaciju kolika Vam je razina signala, o kojem je signalu riječ, 2G ili 3G, od kada je poteškoća prisutna te znate li za druge korisnike s istom ili sličnom poteškoćom.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite putem maila korisnik@tele2.com ili na broj telefona 095 1000 444.

Za više informacija o Tele2 proizvodima i uslugama posjetite www.tele2.hr.

Koristimo priliku kako bismo Vas osobno pozvali da putem ovog linka podijelite s nama Vaše iskustvo zadovoljstvom usluge Tele2 Službe za korisnike.

Hvala Vam.

Srdačan pozdrav,

Vaš Tele2

Odgovor BetaWare-a d.o.o.

Poštovani,

Korisnički brojevi su proslijeđeni unutar dokumenta prigovora u prošlom mailu (svi brojevi iz tima). Lokacija našeg ureda je adresa tvrtke koju sam također napisao u prošlom mailu odnosno tekstu prigovora.

Prema svemu tome zaključujem da ste tekst prigovora samo preletili i da vam uopće nije stalo do rješavanja našeg problema već ste mi poslali ovakav birokratski odgovor.
To zaključujem i prema tome što smo već slali prigovor na probleme sa signalom, prebacivanjem u roaming sa BiH operaterima i to iako smo “debelo” unutar RH (konkretnije na autocesti Lipovac-Zagreb što smo tada dokazali i sa screenshotom lokacije i mreže).
Siguran sam da imate nekakav sustav koji prati tickete odnosno prigovore i ako to malo pregledate vidjet ćete da je naš problem prisutan duže vrijeme.
Razina signala nije bitna jer je problem prisutan i dok mobitel prikazuje maksimalnu razinu signala. Dakle nekoga zovemo, osoba se javi, mi ništa nečujemo već moramo ponovno zvati da bismo uspostavili poziv.
To se događa i pri maksimalnom signalu tako da problem nije tu i nije problem samo na jednom mobitelu već na svima koje smo prijavili.
Vaše pitanje oko vrste signala (2G ili 3G) mi je zaista smiješno, ali ok priznajem da možda ja nerazumijem razliku kvalitete usluge na jednom ili drugom signalu.
Mislio sam, očito naivno, da od Vas kupujem uslugu u skladu sa vremenom u kojem živimo kao i u skladu sa ponudom konkurencije.
Što se tiče drugih korisnika sa sličnim problemima…gdje da počnem…ima ih jako puno, jer naravno da kada smo shvatili da postoje problemi sa vašom uslugom, smo razgovarali sa drugim korisnicima i jedino privatni korisnici su ajmo reći zadovoljni sa vašom uslugom, dok su poslovni korisnici sa kojima smo pričali itekako nezadovoljni.
Tih problemčića je jako puno i došlo je do te mjere da ja nisam siguran u trenutku kada želim nekoga nazvati da ću ga zaista i dobiti iz prve. Također ukoliko mene zovu tu je situacija nešto bolja, ali i dalje se događa da ne čujem korisnika s druge strane i da je potrebno još jednom nazvati da bi se razgovor uspostavio i obavio.
Mislim da Vam nije potrebno objašnjavati neugodnosti i probleme koje prolazimo u svakodnevnom korištenju vaše usluge, gdje prema klijentima i drugima ispadamo neozbiljni do te mjere da nas već zezaju za naše telefone jer znaju da nas mogu dobiti možda iz prve a možda iz trećeg pokušaja.
Ja VAS MOLIM da ovaj naš problem adresirate što prije sa nekakvim konkretnim rješenjem a ne protupitanjem i dodatnim pojašnjenjima.

Hvala unaprijed

Dakle, naš prigovor nije ni pročitan, jel sve je ovo fino navedeno u napisanom prigovoru. (prigovor_tele2)

Ništa, vidio sam da je jedini način da se požalim javno, preko Facebooka. Deset minuta nakon što sam napisao što me mući kod njih na zidu (http://www.facebook.com/tele2.hr/posts/518312034884232), javio se neki Community Manager da mi objasni kako će se javiti netko iz tehničke službe (pročitajte slobodno korespodenciju), i od tada je prošlo 5 radnih dana. Samo da napomene, konkurentske mreže normalno rade (Vip, T-Mobile).

tele2

Ovca Gregor, Tele2

Zaključak, ja sigurno imam konjske živce kad dopuštam da me netko ovako j… u zdrav mozak. Da se ja tako ponašam prema svojim klijentima, davno bi mogao okačiti “zatvoreno” o bravu. Za privatne korisnike je Tele2 možda dobar, ali za poslovne je prava sramota. Ja sam siguran da su oni svjesni svojih problema, ali također moraju te probleme jasno napomenuti svima s kojima žele surađivati. Pa nek ljudi sami odluče, jel ovako igranje firme donosi više štete nego koristi.

Dakle, ono što sam ja istestirao na Tele2 sa signalom, gdje ga ima, gdje ga nema:

 • Baranja – Kopački rit – signala ni od korova (eventualno poziv ili poruka, Edge ili 3G zaboravi)
 • Baranja – kompletan dio uz granicu sa Srbijom, Barina, Suza, Draž (nema signala, mješa se Tmobile, ali internet ne radi)
 • Cesta Osijek – Vinkovci, signal se gubi povremeno, ne može se ni razgovarati
 • Cesta Osijek – Vukovar, signal se gubi
 • Autocesta Slavonika (potez od Čepina do Đakova nema internet signala, ili je toliko slab da ga se ne može koristiti)
 • Autocesta Slavonski Brod – Zagreb (pojedina mjesta uopće nemaju uslugu, ili se ubacuje Mtel)
 • Lika, Gorski kotar – prije bi golub pismonoša donio poruku nego da prođe sms poruka
 • Dio oko Zadra (konkretno Petrčane), bio sam 3 dana bez mobitela na Brown Forumu u hotelu Falkenstein (Tele2 signala u tragovima)
 • Osijek (Strossmayerova 341 – Zgrada BIOS-a, gdje su nam uredi) – signala više nema nego što ga ima
 • Vinkovci – Opća Bolnica – nema signala
 • Vinkovci – Slavija – loš signal
 • Otok Čiovo
 • Granični prijelaz BiH pa sve do ulaza u Split (povremeno se pojavljuje neki mršavi signal)
 • Cesta od Knina do Plitvica
 • Itd…

Osim ovog, prekidanje poziva, ne mogućnost da vas netko dobije. itd… Dobrodošli u 21. stoljeće.

Saga s Tele2 nije gotova, kako će proći stvarno nisam siguran, no bilo kako bilo, budite sigurni da ću vas obavijestiti.

12.08.2013. – 4 mjeseca nakon
Prava sramota, ili poslovanje na način “Lijepe naše”, jer vani negdje u Njemačkoj ili nekoj drugoj zapadnijoj zemlji ovako bahato i arogantno se sigurno ne bi ponašali!

Da, za nepovjerovati, 4 mjeseca nakon što sam ih molio da nam riješe kvalitetu usluge nismo dobili NIKAKAV, ali baš NIKAKAV odgovor. I dalje nemamo signala u firmi, i dalje nas se ne može dobiti, i dalje je signal iznimno loš (ako ga uopće ima), pozivi se prekidaju, te moram kao majmun šetati okolo ureda da me netko iole čuje!

Saga prestaje danas, idem u drugu (provjerenu) u skuplju mrežu ali koja će mi dati ono što plaćam.

Da napomenem, bio sam prošli tjedan u Italiji, Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj. Na njihovim mrežama (roaming) saaavršeno radi. Signal je pun (i u gradu i van njega) i mogao sam normalno koristiti uslugu (sve usluge, uključujući i 3G i LTE). U Tele2 kao poslovni korisnik o LTE usuzi mogu samo sanjati!

Penalizacija ne znam kolika će biti, ali koliko god da je sigurno će vrijediti mojih živaca.

12.08.2013. – 16:15 dodatak na blog (komentari s FaceBooka-a)

Tele2 komentari ostalih korisnika

Tele2 komentari ostalih korisnika

 

 

Ako vam je ovaj članak bio dobar, ostavite neki komentar 🙂 ili se pretplatite na RSS kanal.

Ostavite komentar

Krunoslav Ris
Umjetnička duša. programer, gurman i filantrop. Radi i živi u Osijeku. Nekad je bio samo programer, a danas se više zanima za poduzetništvo,marketing i društvene mreže. Gadgeti ga oduševljavaju otkako je koristio prvi Atari 2600, a posebno se voli klanjat Mac kultu.