Od pocetnika do poduzetnika

Da, evo dogodio se i naš prvi seminar. Održat će se u BIOS-u  06.07.2013. godine s početkom u 09:00.Tematika seminar je kako postati poduzetnik, koje su prepreke, koje su mogućnosti, kako iskoristiti poticaje  te na što treba paziti. Od ideje do realizacije je dosta trnovit put. Naučite na tuđem primjeru ŠTO NIJE dobro te kako ubrzati proces izgradnje tvrtke.

Ulaznice za ovaj event možete kupiti preko Entrio sustava na ovom linku: https://www.entrio.hr/event/flystartup-od-pocetnika-do-poduzetnika-795


Gosti predavači

kristinaKristina Ercegović rođena je 8. veljače 1976. u Zagrebu. 1998. diplomirala je marketing na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i 2008. završila EMBA na CBA poslovnoj školi dok 2010. završava Leadership NLP Akademiju, a 2012. i NLP majstorski.

Trenutno kao dobitnica stipendije u kategoriji žena poduzetnica pohađa program Advanced Program in Business kojeg organizira Institut za inovacije.

2002. osnovala je prvu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za mystery shopping (istraživanje tržišta metodom tajnog kupovanja), u sklopu koje je pokrenula i niz inovativnih projekata poput Mystery shopping dana, zatim dodjelu Nagrade za posvećenost kvaliteti usluge te Heraklea Customer Service Akademiju.

Herakleu je prodala u ožujku 2012.
 
Od 2010. vodi vlastitu tvrtku Zaokret (www.zaokret.com) u sklopu koje projektom Business Cafe-a potiče malo poduzetništvo (www.crobusinesscafe.com), organizira edukaciju za one koji su pokrenuli ili razmišljaju pokrenuti vlastiti biznis – Sam svoj gazda redoviti je predavač na Radilica Kontakt Centar Akademiji na temu odnosa s korisnicima i važnosti kvalitete usluge, bavi se individualnim savjetovanjem i edukacijom malih poduzetnika te pomaže u pronalasku i odabiru adekvatnih zaposlenika.

Osmislila je i vodi radionicu – Kako napraviti zaokret?, piše blog, članke i čest je gost predavač na konferencijama i fakultetskim predavanjima. Aktivna je članica i mentorica u Udruzi mladih menadžera YES.

Uz Veronicu Karlsson koautorica je prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu, naziva “Measuring Management and The Moment of Truth”, a sa Sašom Petrom napisala je knjigu – “Tajna nestalog kupca”. 

Dvaput je dobila “MSPA Europe PR and Marketing Award”, nagradu za najuspješnije promoviranje mystery shoppinga u Europi u 2004. i 2005. godini. 

2007. dobila je CROMINU nagradu za najboljeg menadžera godine u kategoriji mladi menadžer kao prva žena u toj kategoriji i najmlađi menadžer, a u svibnju 2008. dobila je MSPA Hall of Fame Award, priznanje za uspješno promoviranje mystery shopping u Jugoistočnoj Europi. 2009. bila je nominirana za Ženu godine u organizaciji časopisa Zaposlena.

Prije pokretanja Heraklee radila je četiri i pol godine u Plivi, od čega godinu dana u Poljskoj i Češkoj.
Danas živi u Zagrebu sa svojim četverogodišnjim sinom Lukom, uživa u putovanjima i pokretanju novih projekata te pomaganju drugima da naprave željene zaokrete.


20100521_6044Ruža Tovilo je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smijer marketing management.  Također završava i pedagoško pshihološku izobrazbu na Filozofskom fakultetu u Osijeku, te edukaciju za projektni management.  Kao dopredsjednica udruge „Centar za upravljanje projektima“ aktivno se bavi pisanjem poslovnih planova. Samostalni projekt na kojeg je izrazito ponosna je web portal „MojProjekt“ koji se bavi projektnim managementom. Trenutno je zaposlena u tvrtci Borovo d.d. u  sektoru korporativnih komunikacija.

 


nandinoNandino Lončar radi kao voditelj ureda u osječkoj tvrtci Inchoo, a ujedno je tajnik udruge Osijek Software City. Prije toga radio je kao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te kao urednik lokalnog portala Osijek031.com. Tijekom studija bio je član i potpredsjednik lokalnog odbora studentske organizacije AIESEC.

 

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERARogina Ana – Nakon što je diplomirala marketing management na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, koji joj je poslužio kao podloga za daljnje usavršavanje, okreće se Internet marketingu, Social Media marketingu i svim ostalim društvenim područjima IT sektora. Trenutno je zaposlena u agenciji za community management Kanapejić komunikacije gdje sudjeluje u svim aktivnostima njezina razvoja, od izrada strategija, pisanja članaka i izrade prezentacija za seminare, do samog vođenja profila na društvenim mrežama za klijente.

 


 

Agenda

9:00 – 10:30

Uvod – Kako i zašto postati poduzetnik

 • Hrvatsko gospodarstvo, nezaposlenost
 • Poticajne mjere
 • Obrt ili firma (troškovi, prava, obveze)
10:30 – 10:45 Pauza
10:45 – 12:15

Marketing

 • Besplatne metode u marketing
 • Uštede u prvoj godini
 • Primjeri računa, ponuda, liste klijenata
 • Korištenje besplatnih servisa (google drive)
12:15 – 12:45 Pauza
12:45 – 14:00

Ispravno upravljanje malom tvrtkom

 • TO DO lista
 • stvari koje trebate napraviti prije početka projekta
 • Pregovaranje s kupcem
 • Ugovaranje poslova
 • Timeline projekta
 • Komunikacija s kupcem
14:00 – 14:15 Pauza
14:15 – 16:00

Izrada poslovnog plana

 • Teorija – zašto nam to treba
 • Startup kalkulator
 • Izrada primjera  poslovnog plana
Ako vam je ovaj članak bio dobar, ostavite neki komentar 🙂 ili se pretplatite na RSS kanal.

Ostavite komentar

Krunoslav Ris
Umjetnička duša. programer, gurman i filantrop. Radi i živi u Osijeku. Nekad je bio samo programer, a danas se više zanima za poduzetništvo,marketing i društvene mreže. Gadgeti ga oduševljavaju otkako je koristio prvi Atari 2600, a posebno se voli klanjat Mac kultu.