[INFOGRAFIKA] Postani svoj gazda!

Bit poduzetništva je u nemiru, stalnom traženju novih ideja, maštovitosti u pronalaženju novih mogućnosti u poslovanju, pouzdanoj intuiciji i procjeni te vještini i borbenosti.
Izvor: Wikipedija

“Svijet je pozornica na kojoj svako igra svoju ulogu.”

                                                       William Shakespeare

A koja je tvoja uloga? Uloga radnika? Najamnika? Domaćice? Žrtve lošeg sustava? Zašto moram očekivati da mi netko dodijeli ulogu? Da mi kroji sudbinu? Da mi govori što da radim, kako da živim? Na što da trošim? Da me ograniči? Zbog čega? Jesu li “oni” bolji od mene? Jesu li sretniji? Jesu li sposobniji?

Ja sam kralj! Ja mogu! Ja želim! Ja sam sposoban! Ja vjerujem u sebe! Možda ću nekad i pasti, ali ne danas! Ne sutra! Ni preksutra! Neki drugi dan. Možda.

Ja nisam jedan od 370 000 ljudi na burzi. Ja nisam dio tog sustava.  Ja ne pripadam jezivoj brojci od kojih se ledi krv u žilama za sve one koji tamo traže spas. Ja sam uzeo stvaru u svoje ruke! Ja sam novi poduzetnik. Možda i ne znam sve, možda ću se spotaknuti, možda ću zapeti. Ali ću krenuti dalje.  Okružit ću se ljudima koji će mi pomoći. Zašto bi mi pomogli? Zato što ću to ja nekad nekome vratiti. Možda ne njima, ali nekome sigurno hoću. Kako ću to napraviti? Kako ću biti miran 10 mjeseci od dažbina državi? Kako? Možda je ova infografika moje rješenje? Da pogledam….

Ako vam je ovaj članak bio dobar, ostavite neki komentar 🙂 ili se pretplatite na RSS kanal.

Ostavite komentar

Krunoslav Ris
Umjetnička duša. programer, gurman i filantrop. Radi i živi u Osijeku. Nekad je bio samo programer, a danas se više zanima za poduzetništvo,marketing i društvene mreže. Gadgeti ga oduševljavaju otkako je koristio prvi Atari 2600, a posebno se voli klanjat Mac kultu.