[Dio 1] A što radi CEO ?

Biti direktor je jedno od najtraženijeg i najmanje shvaćenog radnog mjesta u bilo kojoj tvrtki. Nema osobe koja ne vjeruje da izvršni direktori mogu raditi što god žele, da je to moćna i prestižna funkcija. Vjerovali ili ne, to je uvjerenje daleko od istine. Stvarni nisu onakve kakve izgledaju na prvi pogled. Po svojoj prirodi, opis posla jednog direktora znači zadovoljavanje potreba zaposlenika, klijenata, investitora, zajednice i države. Neki se poslovi direktora mogu delegirati, no neke poslove unutar tvrtke može napraviti jedino direktor.

Zanimljv podatak:

Mark Zuckerberg u uredu provede devet do deset sati dnevno, radi pet dana u tjednu – inače ne radi vikendom, no ponekad vikendima svrati u sjedište tvrtke ako su u tijeku neki ‘posebno zanimljivi projekti’.

Odgovornosti, dužnosti

Priznajte, osjetite dašak strahopoštovanja kad netko kaže “Ja sam CEO”.  Sama ta riječ postala je sinonim za snagu, autoritet, visoku plaću i osjećaj uvažavanja kod drugih ljudi da ste šef

Šteta što je tako malo direktora koji su stvarno dobri u onome što rade. Zapravo, prema statistikama tek je 1 od 30 u gornjih 5% . Mnogi od tih direktora ne znaju što im je stvarno posao. Posao direktora je jednostavan – ponekad i vrlo jednostavan. No, on nije nimalo lagan.

Pa, što je posao direktora?

CEO odgovornosti: sve, osobito na početku, tj. kada je tvrtka startup. CEO je odgovoran za uspjeh ili neuspjeh tvrtke. Operacije, marketing, strategija, financiranje, stvaranje poslovne kulture, ljudski potencijali, zapošljavanje, otpuštanje, usklađenost sa sigurnosnim propisima, prodaja, PR, itd. – sve to radi CEO. Samo on i nitko drugi.

Dužnosti direktora su ono što on zapravo radi, odgovornosti koje ne može delegirati. Neki poslovi ni ne mogu biti delegirani. Kao na primjer stvaranje poslovne kulture, izgradnja srednjeg menadžmenta, “kemijanje” u financijama, naganjanje s državom, itd.

Većina startup direktora misle da je prikupljanje novca njihova primarna dužnost. Apsolutno se ne slažem s tim. Prikupljanje novca je neophodno, ali najbitniji doprinos jednog direktora je stvaranje profitabilne tvrtke s tim novcem kojeg je prikupio. Imali smo u Osijeku nekoliko primjera gdje su investicije potrošene, a firma nije postavljena na noge.

Što su glavne dužnosti?

Prva i osnovna…

Postavljanje strategije i vizije. Pronalazak zaposlenika u timu koji će mu pomoći razviti strategiju. Potencijalni ulagači u tvrtku mogu odobriti napisani poslovni plan. No, direktor u konačnici postavlja smjer kretanja tvrtke. Na primjer, na koja tržišta će tvrtka ućiS kojim konkurentima će se “boriti”? S kojim proizvodom ili uslugom? Direktor odlučuje, postavlja proračun, uspostavlja partnerstva, zapošljava tim, a sa samim timom upravlja tvrtkom u skladu s tim odlukama.

Druga, odmah iza prve

Izgradnja poslovne kulture. Svima je jasno da posao odrađuju zaposlenici, a ti isti zaposlenici žive po nekoj poslovnoj kulturi i poslovnim pravilima. Loše i kaotično mjesto za rad može otjerati talentirane zaposlenikeA dobro mjesto za rad može privući i zadržati najbolje, unatoč lošijim primanjima nego u konkurentskim tvrtkama.

Poslovna kultura može biti izgrađena na desetke načina, a direktor postavlja ton izgradnje te kulture. Svaka akcija koju direktor napravi šalje neku poruku. Npr. odjeća koju direktor u malim tvrtkama nosi može slati signale o tome koliko je formalno radno mjesto. Također, vrlo je bitno kako se tretiraju pogreške (povratne informacije ili neuspjeh?). Reakcijom na  pogreške  šaljete signale o odnosu s preuzimanjem rizika i odgovornosti.  Bitno je i pohvaliti i nagraditi zaposlenike, a bonusi i nagrade bi trebali biti jasno definirani.

Uzmite primjer da je vaš tim radio na međunarodnom projektu za kojeg je kratak rok. Zaposlenici koji su žrtvovali svoj privatni život i osobno vrijeme trebali bi biti nagrađeni za svoj angažman. Bitno je da dobiju čestitku, stimulaciju ili malu proslavu. Ako timu ne iskažete poštovanje, vrlo je vjerojatno da vam tim neće odrađivati sljedeći put projekt s puno entuzijazma.

Treće, i jako bitno.

Team building je sveta direktorska dužnost. Pod team buildingom smatram i da si date malo “oduška” igranjem u LAN mreži nekih od pucačina. To može biti i minimalno, 2h tjedno, ali je iznimno važno jer podiže moral zaposlenika.
Direktor zapošljava, otpušta i vodi brigu o svom najužem timu. Taj tim vodi brigu o cijeloj organizaciji.

Direktor mora imati snagu da brzo zapošljava, a posebno da otpušta neučinkovite. Direktor mora napraviti jasnu razliku između starijih članova tima i motivirati ih da “guraju” zajedno u istom smjeru. Direktor postavlja smjer za starije članove tima pravilno komunicirajući njegovu strategiju i viziju u kojoj bi se tvrtka trebala kretati.

Bez četvrtog, ne ide…

Raspodjela kapitala je direktorova četvrta dužnost. On postavlja proračun tvrtke. On financira projekte koji podržavaju strategiju i rješava se projekata koji donose financijski gubitak ili ne podržavaju strategiju razvoja. Neki izvršni direktori ne smatraju sebe “meštrima” od financija, ali na kraju dana, to je njihova primarna odluka koja određuju financijsku stabilnost tvrtke.

Ako ste dobro shvatili, direktor u maloj i srednje velikoj firmi = Katica za sve (biti Katica za sve = raditi sve (pomoćne) poslove, neprestano raditi)

I malo zanimljivih podataka za kraj

Untitled Infographic

Ako vam je ovaj članak bio dobar, ostavite neki komentar 🙂 ili se pretplatite na RSS kanal.

Ostavite komentar

Krunoslav Ris
Umjetnička duša. programer, gurman i filantrop. Radi i živi u Osijeku. Nekad je bio samo programer, a danas se više zanima za poduzetništvo,marketing i društvene mreže. Gadgeti ga oduševljavaju otkako je koristio prvi Atari 2600, a posebno se voli klanjat Mac kultu.